Enostavnejše digitalno poslovanje z novimi i-Računi

Datum 26.10.2020

Spletna aplikacija za pripravljanje in upravljanje z izdanimi računi i-Računi poenostavlja poslovanje s kupci po novem standardu za eračune eSLOG 2.0, pri čemer kupcem dodatno pohitri plačevanje z avtomatskim zajemom podatkov prek QR-kode na računu.


Več

Moj biznis #4: Popotniško združenje Slovenije

Datum 18.09.2019

Spletna storitev i-Računi je namenjena podjetnikom, ki želijo imeti nadzor nad svojim uspehom in si hkrati olajšati obvezno delo. Ker uporabniki aplikacije opravljajo zelo zanimive, navdihujoče in raznolike poklice, si želimo predstaviti nekaj najboljših zgodb.

Naš četrti sogovornik je nevladna organizacija Popotniško združenje Slovenije oz. Hostelling International Slovenia. Od leta 1892 spodbujajo mobilnost mladih in mladinsko popotništvo ter so del največje verige prenočišč na svetu »Hostelling International«, ki deluje v 90 državah, letno pa realizira približno 40 milijonov nočitev v 4.000 Youth Hostlih.


Več

Moj biznis #3: Direktorica treh organizacij

Datum 29.07.2019

Spletna storitev i-Računi je namenjena podjetnikom, ki želijo imeti nadzor nad svojim uspehom in si hkrati olajšati obvezno delo. Ker uporabniki aplikacije opravljajo zelo zanimive, navdihujoče in raznolike poklice, si želimo predstaviti nekaj najboljših zgodb.

Naša tretja sogovornica je Nataša Bogme Kirn, magistrica ekonomskih znanosti, univerzitetna diplomirana inženirka računalništva; lastnica in svetovalka v podjetju KingS d.o.o., kjer že 9. leto pomaga naročnikom do boljšega, zakonsko ustreznega poslovanja ter lastnica in direktorica Zasebnega zavoda DOVOLIM.SI, kjer že 6. leto organizira druženja v obliki vadbe in skrbi za nežnejši spol, sodeluje pri dobrodelnih aktivnostih v okviru lokalnega Društva prijateljev mladine. Do nedavnega je bila tudi direktorica agencije za posredovanje zdravstvenih storitev Medico Veritas.


Več

Moj biznis #2: digitalni marketing, postavitev spletnih strani in grafično oblikovanje

Datum 17.05.2019

Spletna storitev i-Računi je namenjena podjetnikom, ki želijo imeti nadzor nad svojim uspehom in si hkrati olajšati obvezno delo. Ker uporabniki aplikacije opravljajo zelo zanimive, navdihujoče in raznolike poklice, si želimo predstaviti nekaj najboljših zgodb.

Naš drugi sogovornik je Matej Plešej, ki se ukvarja z digitalnim marketingom, postavitvijo in optimizacijo spletnih strani, grafičnim oblikovanjem, oblikovanjem besedil in še marsičem drugim.

Zase pravi, da ne mara naziva »šef«, rad spi, veliko dela ponoči in je odvisen od kave.


Več

Moj biznis #1: predavatelj, motivator in javni govornik

Datum 15.04.2019

Spletna storitev i-Računi je namenjena podjetnikom, ki želijo imeti nadzor nad svojim uspehom in si hkrati olajšati obvezno delo. Ker uporabniki aplikacije i-Računi opravljajo zelo zanimive, navdihujoče in nenazadnje zelo različne poklice, si želimo predstaviti njihove zgodbe!

Vsak mesec bomo predstavili en poklic in začenjamo že danes. Naš prvi sogovornik je Dragan Babič, predavatelj, motivator in javni govornik.


Več

Predračun, prosim!

Datum 15.05.2018

Predračuni so odličen način za izogib neprijetnostim z neplačanimi računi ali pa vam, v kolikor je vaše poslovanje tako orientirano, olajšajo poslovanje s pomočjo predplačil. Predračun ali ponudba je dokument, ki služi kupcu kot informacija o naročenem blagu oz. storitvi in pogojih plačila. Predračuna ne knjižimo, zato ne vpliva na obveznost za DDV in v bilancah ne povečuje prihodkov.


Več

Z izdajo e-računov prihranite 60 % stroškov in časa

Datum 28.02.2018

Tako je. S prehodom iz papirnega na elektronsko poslovanje prihranite vsaj 60 % porabljenih stroškov in časa, ki ga lahko na ta način namenite drugim stvarem, ki pripomorejo k uspešnemu delovanju vašega podjetja. Ne le, da olajšate delo sebi, pač pa tudi prejemniku, s čimer preprečite možnost napak pri pretipkavanju oz. prenosu računov v njegov sistem.


Več

7 novoletnih zaobljub do (še bolj) uspešnega podjetnika

Datum 23.01.2018

Novo leto simbolizira nov začetek in je odlična prelomnica, ki nam daje priložnost, da nekatere stvari začnemo delati drugače in svoje življenje obrnemo še malo na bolje. Če svojih novoletnih zaobljub za leto 2018 še niste opredelili, je zdaj zadnji čas, da to storite.


Več

Vezana knjiga računov ali prihranek z e-poslovanjem

Datum 15.12.2017

Ponovno smo »dočakali« spremembe davčne zakonodaje, ki so v določeni meri le prisluhnile davčnim zavezancem. Državni zbor je namreč na seji, ki je potekala 28. 11. 2017, sprejel Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR-A).


Več

Sveži s. p. in 5 točk: Kje in kako začeti?

Datum 5.9.2017

Na spletu obstaja veliko člankov o tem, kako poteka odprtje s.p., zato te teme ne bomo ponovno pogrevali. Postopek je dokaj enostaven in hiter. Obstaja pa še nekaj stvari, na katere morate pomisliti, preden se spustite v to zgodbo.


Več

Nagradna igra za nove naročnike

Datum 3.4.2017

Osvoji 2 nočitvi z zajtrkom za 2 osebi v enem izmed hotelov LifeClass!


Več

Je to sploh mogoče – davčne blagajne podjetnikom prinašajo koristi

Datum 11.3.2016

Davčno potrjevanje gotovinskih računov je dvignilo oblak prahu, številne podjetnike pa spravilo v slabo voljo, še posebej zaradi dodatnih stroškov in sprememb pri izstavljanju računov. Uporaba davčnih blagajn je obvezna od 2. januarja 2016, čeprav zakonodaja predvideva tudi predhodno obdobje do 31. decembra 2017, v katerem bo ob nekaterih pogojih še naprej možno uporabljati vezano knjigo računov. Lahko rečemo, da se je prašni oblak razmeroma hitro razkadil in da je slaba volja v splošnem že minila. Cesarju se je pač treba uklonit. Vendar pa ostaja odprto vprašanje, ali je dodana vrednost davčnih blagajn res samo boljši nadzor nad gotovinskimi plačili?


Več

Davčno potrjevanje gotovinskih računov

Datum 3.12.2015

i-Računi® bodo z novim letom podprli fiskalizacijo gotovinskih računov ter tako na enem mestu omogočili izdajo vseh vrst računov, ki nastopajo pri poslovanju s podjetji, proračunskimi uporabniki ter potrošniki.


Več

Enostavno do arhiva izdanih računov

Datum 15.9.2015

Organizacije še vedno hranijo papirne arhive izdanih računov, kljub temu, da nekaterim partnerjem že pošiljajo elektronske račune. Genis je podjetjem in javnim ustanovam, ki želijo urediti brezpapirno poslovanje tudi pri prodaji, poenostavil pripravo in vodenje elektronskih izdanih računov. Z novo različico spletne storitve i-Računi (www.i-racuni.si) je namreč ponudil izdelavo izpisa elektronskega arhiva računov, izdanih prek storitve i-Računi. Arhiv obsega celotno dokumentacijo in poleg računov, vključuje še vse pripete datoteke in reference.


Več

Uporabniki i-Računov® nimajo problemov s hrambo

Datum 25.5.2015

V nasprotju s portalom UJPnet storitev Genis i-Računi® zagotavlja neprestan dostop do izdanih e-računov ves čas uporabe storitve oziroma v skladu z zakonskimi roki. Podjetjem namreč na enem mestu ponuja vse storitve v povezavi z e-računi, od izdelave, pošiljanja in vodenja računov, do dolgoročne hrambe dokumentov XML in PDF ter revizijske sledi izdanih e-računov.


Več

i-Računi® za podjetja vseh velikosti

Datum 3.4.2015

Zadnja različica i-Računov® prinaša več kot 20 izboljšav in novih zmožnosti, s katerimi uporabniki še hitreje in z manj napakami izstavljajo e-račune za svoje poslovne partnerje iz gospodarstva in javnega sektorja. V novi izdaji spletne storitve i-Računi® je podprt zajem e-računov v e-SLOGu, s čimer se poenostavlja pošiljanje večjega števila e-računov. Srednjim in velikim podjetjem je sedaj na voljo tudi vgrajena storitev izdelave in pošiljanja standardnih e-računov na osnovi datotek PDF, ki omogoča izdajo e-računov brez dodatnih investicij in tehničnih posegov v njihove poslovne sisteme. Z i-Računi® se podjetja lahko popolnoma prilagodijo zahtevam svojih partnerjev, od načina izdaje oziroma pošiljanja do formata in vsebine računa.


Več

Še bolj preprosta izdaja e-računov javnemu sektorju

Datum 2.2.2015

Prvi mesec uporabe e-računov pri poslovanju s proračunskimi uporabniki je odkril številne pomanjkljivosti. Ena od njih je uporaba podračunov, ki jih uporabljajo vse večje javne ustanove. Genis je v novi različici spletnega programa za izdajo elektronskih računov i-Računi® omogočil uvoz podračunov prejemnikov neposredno iz javne zbirke podatkov na UJPnet. Istočasno je svojo storitev razširil še z novimi tipi računov, med glavnimi novostmi pa je še vodenje statusov izdanega računa, kar podjetjem in drugim organizacijam omogoča spremljanje uspešnosti pri izdaji elektronskih računov proračunskim uporabnikom.


Več

i-Računi® za brezpapirno poslovanje s kupci

Datum 6.1.2015

Elektronski računi so tudi pri poslovanju med podjetji vedno bolj aktualni. Vendar se podjetja srečujejo s številnimi pomisleki glede zakonske ustreznosti in potrebnih naložb v informacijske rešitve za elektronske račune. V podjetju Genis so ponudili storitev i-Računi®, ki podjetjem omogoča preprosto izdelavo in zakonsko skladno pošiljanje e-računov proračunskim uporabnikom ter gospodarskim družbam. Storitev je privlačna izbira tako za podjetja, ki želijo e-račune izstavljati samo proračunskim uporabnikom kot tudi za podjetja, ki želijo z e-računi izboljšati poslovanje s širšim krogom poslovnih partnerjev iz gospodarstva.


Več